13-3 Konossoville

Gisteren bleek de weg uiteindelijk zelfs naar het oosten af te buigen! Dus zijn we het bos weer in gedoken en hebben een piste, eigenlijk een jagerspad, opgepikt. Het stond er vol met strikken.

Vandaag blijven we de piste volgen en na 1,5 uur stevig doorlopen stuiten we (alweer) op een houthakkersweg. De mannen beginnen te lachen. Ze denken dat het dezelfde weg is als die we gisterochtend verlaten hebben. Zie je wel dat hij hier ook loopt? Ik doe geen moeite meer om het uit te leggen. [d.w.z. het zou kunnen, maar hadden we zo een omweg van bijv. 20 km te pakken] K. is nog 7 km.

Een oudere man met een nette president Bongo blouse aan komt ons tegemoet lopen. Het blijkt de burgemeester te zijn en hij heet ons hartelijk welkom. In zijn woning worden vlot de door mij beloofde flessen lauwe Regab aangesleept. De chef zelf drinkt liever een pak wijn. Dorpsgenoten schuiven erbij aan, schudden ons de hand en drinken mee. De eerste Regab in 4 weken gaat er soepel in, ook al is ie lauw en 0,6 liter. Dus de tweede komt ook snel door en werkt stemming verhogend.

We bellen per satelliet met Owono en horen dat een WWF landcruiser ons op komt halen. We zijn in opperbeste stemming; vanavond slapen we weer in ons hotel Mvet in Oyem!

 

  Op de voorgrond de chef